Merhabalar bu yazımda elektrik elektronik mühendisliği maaşları hakkında internetten yaptığım bazı araştırmalar sonucu edindiğim bilgiler doğrultusunda sizlere bilgi vereceğim. Bu bölümü bitiripte çalışan arkadaşlar yorum kısmından bizlere tecrübelerini anlatırlarsa seviniriz. Bölüm hakkında daha önce yazılarımız (kelimelere tıklayınız); elektrik ve elektronik mühendisliği nedir, elektrik ve elektronik mühendisliği dersleri ve elektrik ve elektronik mühendisliği iş ilanları.
Elektrik elektronik mühendisliği günümüzdeki en popüler mühendislik dallarından biri olmaktadır. Popüler bir mühendislik dalı olan elektrik elektronik mühendisliğinin çalışma alanları da oldukça geniştir. Hemen her fabrikada görev alabilmekte olan elektrik elektronik mühendislerinin önleri özel sektörde çok açıktır. Kendilerini geliştirmeyi başaran ve yetkinlikleri fazla elektrik elektronik mühendislerinin maaşları da bu orantıda yükselmektedir.
Fabrikalarda işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 2500 – 4000+ TL arasında değişiklik göstermektedir. İşe ilk girişte 2500 TL kazanan bir elektrik elektronik mühendisi buradaki tecrübesi, yabancı dili ve diğer artıları ile maaşını da yüksek miktarlara çekmeyi başaracaktır. Elektrik elektronik mühendisi olan kişiler çok sayıda alanda kendilerini geliştirerek kazançlarını da üst seviyeye çekebilirler. İş dünyasında önü açık olan bu kişilerin zamanla yöneticilik pozisyonuna gelmeleriyle maaşları da çok üst düzeye çıkabilecektir.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları 2019
Proje bazlı da çalışabilmekte olan elektrik elektronik mühendisleri, hizmet vereceği özel kurumun kurumsallığına ve kendi yetkinliklerine bağlı olarak 6000 TL üzerinde maaş kazanabilmektedir. Bu noktada çalışılacak kurumun da dikkatle seçilmesi faydanıza olacaktır. Tabi seçici olmak için gerekli nitelik ve donanımlara sahipseniz. Elektrik elektronik mühendisleri KPSS gibi sınavlara girerek kamu alanında da hizmet verebilirler. Kamu sektörüne başlangıç aşamasında ortalama 6700 TL ile işe başlayan elektrik elektronik mühendisliği maaşları yabancı dil tazminatı, eş ve çocuk durumu, yüksek lisans eğitimi, unvanı gibi durumlarla değişiklik gösterebilmektedir.
Özel sektörde tecrübe gibi durumların maaşların yükselmesi durumuyla doğru orantılı olması, kamu sektöründeki eğitim bilgisine denk düşmektedir. Ancak kamu sektörü başlangıçta her ne kadar daha çekici de gelse; özel sektörde zaman içerisinde kazanılacak tecrübe ile kazanılacak olan maaş da daha fazla yükselecektir. Günümüzde büyük kurumsal markalardaki elektrik elektronik mühendisliği maaşları tecrübe süresi arttıkça ve unvan kazanıldıkça 20000 TL’nin üzerine çıkabilmektedir.
Telekom, TEK, Türk Kablo, TRT gibi büyük özel veya devlet kurumlarının da maaşları da zaman içerisinde yukarıdaki örneğe benzerlik göstermektedir. Kit’ler de elektrik elektronik mezunlarına iş açarken; mülakatlar ile mühendisleri almaktadır. Kit’ler de başlangıç aşamasında da 4700 TL ve üzerinde maaş imkanı bulunmaktadır.
Bu yazımızda elektrik elektronik mühendisliği maaşları hakkında bilgi verdik. Diğer mühendislik maaşları hakkında bilgi almak için tıklayınız.