Ana SayfaBilimEğer Tüm İnsanlar Ölümsüz Olursa Dünya Nasıl Değişir

Eğer Tüm İnsanlar Ölümsüz Olursa Dünya Nasıl Değişir

Ölümsüz olmak harika olmaz mıydı? Sonsuza kadar yaşayabilsek, hiçbir şeyden mahrum kalmaz ve her zaman mutlu ve kaygısız olabiliriz gibi görünüyor. Bazı antik dönem hükümdarlarının ölümsüzlük iksirini elde etmek için her şeyi yapmaya hazır olmaları şaşırtıcı değil. Örneğin, Çin İmparatoru Qin Shi Huang, sonsuz gençliğin sırrını bulmak için tüm seferler düzenledi. Sonunda, saray hekimleri tarafından hazırlanan sonsuz yaşam ilacının içerdiği cıva zehirlenmesi nedeniyle öldü. Ölümsüzlük bize paha biçilmez bir hediye gibi görünüyor, ancak aslında sonsuza kadar yaşayan insanlar sonunda dünyadaki en mutsuz insanlar olurdu. Makalemizi okuyun ve kendiniz görün. Belki de ölümsüzlük, insanlığın başına gelebilecek en kötü şeydir.

geleceğin tıbbı

Geleceğin Tıbbı Nasıl Olacak?

Belki de dünyada sadece bir kişi ölümsüz olsaydı, o kişi için iyi olurdu. Hatta tüm dünyanın hükümdarı olabileceğini bile düşünebiliriz. Çünkü sonsuz miktarda zamanı olduğunda, en akıllı ve en bilge insan olabilirdi.

Ama bilim ve tıbbın her insanın ölümsüzlüğe kavuşacağı noktaya kadar geliştiğini hayal edelim. Doktorlar tüm hastalıkları tedavi etmeyi, domuz kalplerini nakletmeyi, kafa nakli ameliyatları yapmayı ve benzeri şeyleri öğrendi. Eğer kimse yaşlılıktan ölmeseydi dünyamız nasıl değişirdi? Bu ilginç sorunun cevabını What If Show projesinin yazarları verdi. Ve biz tahminlerinde haklı olduklarını düşünüyoruz.

İnsanlığın Geleceği Nasıl Olacak?

2024 itibariyle, dünyada 8 milyardan fazla insan yaşıyor. Eğer insanlık aniden tüm hastalıklar için bir çare bulursa, insanlar arasındaki ilişkiler tamamen değişecektir. Ayrıca yaşam tarzı ve diğer alanlarda da değişiklikler olacaktır.

evli

İlk olarak, insanlar aile kurmayı bırakırdı. Genellikle evlilik bağları insanları ömür boyu birbirine bağlar, ancak ölümsüzlük durumunda muhtemelen kimse sonsuza kadar aynı kişiyle kalmak istemezdi. Ölümsüz insanlar muhtemelen aile kurmayacaklardı.

Ayrıca, insanlar neslin devamı konusunda çok dikkatli düşünürlerdi – kimse ölmüyorsa ve dünyada daha fazla yer olmuyorsa nesli devam ettirmenin ne anlamı var? Nüfus sorunu bugün bile var ve 8 milyar insanın ölümsüz olması durumunda bu sorun en önemli sorunlardan biri haline gelirdi. Ancak belki de teknolojik ilerlemeyle birlikte insanlar Mars’a ve diğer gezegenlere gitmeye başlarlardı.

Sonsuz yaşam aynı zamanda sonsuz çalışma anlamına da gelirdi. Eğer herkes bir anda çalışmayı bırakırsa, açlıktan ölürüz. Hiçbir emeklilik programı, insanlar 65 yaşında emekli olup sonra hiç ölmezlerse onları besleyemezdi.

sonsuz çalışma

Eğer yetişkinler sonsuza kadar çalışsaydı, zamanla daha da yetenekli uzmanlar haline gelirlerdi. Bu büyük bir artı, ancak dünyadaki tüm işler uzmanlar tarafından yapılıyorsa gençler ne yapacak? Yaşlı çalışanların yerini mutlaka gençler almalıdır, çünkü bu olmadan ilerleme mümkün değildir. Kısacası, ölümsüz bir dünyada insanlık yerinde sayardı.

Ve genel olarak, ölümsüzlükle birlikte hayatın anlamını kaybederdik. Önümüzde sayısız gün varsa, her günü değerli kılmanın ve anın tadını çıkarmanın ne anlamı var?

İnsanlık Ne Zaman Ölümsüz Olacak?

Sonuç olarak, evrensel ölümsüzlük insanlığa sadece üzüntü getirecektir. Yaşam alanı azalacak, yetişkinler için her gün işe dönüşecek ve gençlik tembellik edip depresyona girecektir. Taze zihinler olmadan teknolojik ilerleme bir yerde sıkışıp kalacak ve insanların gözlerinde varoluşlarının anlamsızlığı yansıyacaktır.

Belirtmek gerekir ki, insanlık 2029 yılına kadar ölümsüzlüğe kavuşabilir – bunun için zaten öncüller var. En azından, Amerikalı fütürist Ray Kurzweil uzun zamandır bundan emin. O zamana kadar teknolojik tekilliğe ulaşacağımıza inanıyor. Basitçe söylemek gerekirse, yapay zeka sayesinde teknoloji daha önce hayal edilemeyecek bir hızla gelişecek.

fütürist

İnsanlığın Geleceğini Nasıl Hayal Ediyorsunuz?

Fütürist, tıp alanındaki en önemli buluşun minik robotlar olacağını öngörüyor. Bunlar tüm hasta organları tedavi etmeleri için insanların dolaşım sistemine salınabilecek. Bilim kurgu gibi geliyor ve fütüristi çağdaş birçok büyük akıl eleştiriyor. Ama ya haklıysa?

Elif Alkan
Elif Alkan
Merhabalar, YTÜ'de Elektrik Mühendisliği okumaktayım. Tecrübelerimi sizler ile paylaşacağım :)
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?