Ana SayfaBiyolojiDepresyonun Teşhisi ve Tedavisi

Depresyonun Teşhisi ve Tedavisi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle Psikiyatri ve Psikoloji alanını ilgilendiren bir semptomun teşhisi ve tedavisine yönelik bir makale paylaşacağım aynı zamanda sizlere bir kaç ufak tavsiyelerde bulunacağım.

1. Aman Sahtekarlara Dikkat.

Psikolog, Terapist, Yaşam Koçu, Kişisel Gelişimciyim diyen herkese güvenmeyin. İnsan psikolojisini bir hocam tanımlarken ufak bir hata tıpkı kanser hücrelerinin vücuda yayılması gibi yayılır ve bazı şeyler düzelirken bazı bozuklukların meydana gelmesine eşlik eder diyerek nitelendirmişti.

Gittiğiniz yada gideceğiniz Psikolog, Terapist ve Yaşam Koçu’nun mutlaka belgelerini, sertifikalarını, diplomalarını inceleyin gideceğiniz şahsın yada kurumun adını mutlaka internet üzerinden araştırın. Kurum yada Şahıs hakkında şikayet varmı bunları kontrol edin eğer hiçbir şekilde bir bilgiye ulaşamazsanız farklı forum sitelerine konular açarak tavsiyeler isteyebilirsiniz.

2. Para Vermek Zorunda Değilsiniz.

Herhangi bir kurum yada şahsa seans başına ücret ödeme gücünüz yoksa İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Alo 153 Hattından ücretsiz bir şekilde Psikolog randevusu alabilir ve görüşmeye gidebilirsiniz. Aynı şekilde İlçe Belediyeleri ve Ram Merkezleri bu konuda ücretsiz destek sağlamaktadırlar.

Depresyonun tedavisi3. Depresyon Teşhisi Nasıl Konulur

Depresyon teşhisi mutlaka Psikiyatrist yada Psikoloji alanından mezun olmuş kişilerce konulmalıdır. Halkımızın bir kısmının tabirine göre Psikolog ve Psikiyatristler Deli Doktoru olarak nitelendirilmektedir. Unutmayınki tıp dünyasınıda geçerek halk arasında en basit hastalık olarak nitelendirilen Gribal Enfeksiyonların tedavi süresi bile 1 haftadan fazla sürebiliyor. Konu akıl sağlımız olduğu için ihmal etmememiz gerekmektedir.
Depresyon kendi içerisinde bir çok farklı alana yayılmaktadır eğer erkenden bir doktora görünürseniz atakların ileri seviyeye gelmeden durdurulmasıyla gelecekte yaşayacağınız birçok olumsuzluktan kurtulmuş olacaksınız. İçinizden takdir Allahtandır diyenleri duyar gibiyim bunun için size şu örneği vermek isterim.
Tedbir almak tevekküle aykırı değildir. Sebeplere yapıştıktan sonra tevekkül edilir. Devesini dışarı bırakıp tevekkül ettiğini söyleyen birine, Peygamber efendimiz, (Deveni bağla, ondan sonra Allah’a tevekkül et) buyurdu. (Tirmizî)
Eğer siz tedbirinizi alırsanız bir çok olumsuz seçeneğin önünü kapatmış olursunuz. Kimse evinin kapısını sonuna kadar açıp uykuya dalmıyor sonuç olarak.

4. Depresyonun Tedavisi

Eğer bir psikiyatriste göründükten sonra Doktor kontrolünce ilaç kullanmaya başladıysanız herşeyin bir anda değişeceğini ummayın harikalar diyarında yaşamıyor aksine kötülükler diyarındada yaşamıyoruz bir çok tutum ve davranış irademiz ve kendi tercihlerimizin sonucunda şekilleniyor. Sabırlı bir şekilde ilacınızı kullanmalı ve bu süreçte size kötü gelen alışkanlıklarınızdan kurtulmak için çeşitli aktivilerden bulunmanız gerekmektedir.
Farmakolojik tedavinin yanında Psikoterapi yada Terapi metodlarını uygulayan Psikolog yada Psikoterapist ile görüşüp kendinize bir yol haritası çıkartırsanız gelecekte Depresyon ve Bir çok Psikolojik rahatsızlığın önünü tıkamış olursunuz.

5. Tedavi Süreci

Belki 3 aylık belki 6 aylık belkide 1 senenizi alabilecek bir tedavi süreci olabilir hatta uzayadabilir. Fakat bu demek değildirki ilaç kullanımı bittiğinde yada terapinin son seansında depresyondan kurtulacağım. Antidepresanların etki etme süreçleri 1 hafta dahilinde başlar ve olumlu etkilerini görmeye başlayacaksınız. Terapistin ve Doktorunuz tavsiyelerine uyarsanız hızlı bir şekilde bu hastalığı nakavt edebilirsiniz.

Birkaç Öneri.

Eğer Meyve ile aranız iyiyse 2 günde 1 defa 1 adet Muz ve Mandalina yemeniz serotonin hormonu salgılamanızda yardımcı olacaktır.

Eğer çalışmıyor iseniz part time işe girerek üzerinizdeki bıkkınlığı atabilirsiniz.
Uyandığınızda hemen yatağınızdan çıkar ve kendinize ufak hobiler ve ilgi alanları oluşturabilirsiniz büyük faydalarını görebilirsiniz.

Bunların yanı sıra sabah vakitlerinde yürüyüş yapabilirsiniz. Yürüyüş yapmak canınızı sıkıyorsa bu yönteme geçebilirsiniz. Evden çıkarak çok yakınınızda olmayan Market, Avm ve Mağazaları gezebilir basık olmayan mahalle kenarında kurulu olmayan cadde üzerinde var olan kafe tarzı mekanlarda kısa süreli oturuşlar yaparak hem fiziksel hem zihinsel aktivitelerde bulunmuş olursunuz. :)

Elif Alkan
Elif Alkan
Merhabalar, YTÜ'de Elektrik Mühendisliği okumaktayım. Tecrübelerimi sizler ile paylaşacağım :)
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?