Herkese merhaba. Belki bu yazıda Arduino hakkında ilk defa bilgi sahibi olacak arkadaşlar vardır. Bundan bir kaç ay önce adını duyduğumda bende aynı tepkiyi vermiştim. Sonrasında kodlanabilir bir mikroişlemci olduğunu öğrendim. Daha sonrasında internetten Arduino’yu sipariş vererek ufaktan çalışmalara başladım.
Hemen belirtmek isterim ki Arduino konusunda amatör çalışmalarda bulunuyorum. Türkiye’ de bu konuda kitaplar yazan bir sürü hocalarımız var, eğer bu yazı bir vesile ile onlara ulaşırsa şimdiden sürçü lisan ettiysem affola.
Arduino Giriş
Yeni başlayacak arkadaşlar Arduino Uno da 13 nolu PIN e bağlı LED’i yakarak Arduino Dünyasına mükemmel bir başlangıç yapabilirler. Sonrasında beni takip ederek gerçekleştirdiğim projelere benimle paralel olarak devam edebilirler. Ancak önce Arduino hakkında daha fazla bilgi edinelim.
Arduino nedir?
Fiziki programlama ortamıdır. Kolay bir şekilde kodlanabilir. Kodlama için alt düzeyde C ve C+ bilgisi yeterlidir. Açık kaynaklı geliştirme ortamıdır.
Neler yapılabilir?
Elektronik termometreden tutun aklınıza gelebilecek her türlü proje Arduino ile tasarlanabilir.
Neden Arduino?
Bir çok farklı firmanın klon olarak çıkardıgı Arduinoya benzer mikroişlemciler bulunuyor. Bunlar başlangıç için fiyatları uygun gibi görünebiliyor ancak kullanımda çok sıkıntı yaratıyorlar. Örnegin çakma olarak alınan bir mikroişlemcide port kısımları yamuk olabiliyor. Sizlere tavsiyem başlangıç için orjinal bir Arduino edinmeniz. Kısaca Arduinoyu tanıdıktan sonra hemen hangi versiyonla başlamamız gerektiğine değinelim.Bir çok versiyonu bulunuyor ben UNO versiyonu ile başladım. Sizlere de tavsiyem başlangıç için UNO almanızdır. Herkes Arduino temin edinceye kadar bekleyelim. Sonrasında uzun bir yolculuga çıkacagız. Bir sonraki yazım Arduino LED yakmada görüşünceye dek hoşçakalın!
İlginizi çekebilecek diğer yazımız ; raspberry pi kredi kartı büyüklüğündeki cep bilgisayarı