Ana Sayfaİnceleyip ÖğrenArduino 101 - Genuino 101 Nedir

Arduino 101 – Genuino 101 Nedir

Arduino 101 veya Amerika dışında satış gösterecek ismi ile Genuino 101, en son teknoloji ile güçlendirilmiş bir şekilde UNO kartın yerini almaya hazırlanıyor. Arduino sadeliğinde ancak Intel® Curie™ modülü ile güçlendirilmiş, performans ve düşük güç tüketimi sağlayan, düşük fiyatlı öğrenme ve geliştirme kartı olarak raflarda yerini alacak.

geneuino

UNO kartın tüm çevresel özellikleri ve güçlü form yapısını korumasıyla beraber kart üzerinde ek olarak Bluetooth LE ve 6 eksen ivmeölçer/jiroskop sensörleri de yerleşik olarak bulunuyor. Bu modülde 32MHz clock hızında iki adet küçük x86 (Quark) ve ARC çekirdeği yer almaktadır. Quark çekirdek ViperOS RTOS ile çalışıyor ve en zorlu görevleri yerine getirmede Arduino’ya yardımcı oluyor.

Arduino 101

14 dijital giriş/çıkış pinleri (4 tanesi PWM çıkış olarak kullanılabilir), 6 analog giriş, seri iletişim için bir USB konektörü, SPI sinyalleri ile ICSP başlığı ve I2C için ayrılmış pinler ile birlikte gelmektedir. Çalışma voltajı ve giriş/çıkışlar 3.3V ‘dur. Tüm pinlerin, 5V üzeri gerilime karşı koruması bulunmaktadır.

Arduino 101 (sadece ABD için) ve Genuino 101 (ABD dışında)  Intel işbirliği ile dizayn edilmiştir. 2016 yılının ilk çeyreğinde çıkması beklenen Arduino’nun yeni kartı, 30$ gibi bir fiyatla raflarda yer alması bekleniyor.

Teknik Özellikleri
Mikrodenetleyici Intel Curie
Çalışma Voltajı 3.3V (5V toleranslı Giriş/Çıkış)
Besleme Voltajı (Tavsiye edilen) 7-12V
Besleme Voltajı (limit) 6-20V
Dijital Giriş/Çıkış Pinleri 14 (Bunun 4 tanesi PWM çıkış)
PWM Dijital Giriş/Çıkış Pinleri 4
Analog Giriş Pinleri 6
G/Ç pin başına DC Akım 4 mA
Flash Hafıza 196 kB
SRAM 24 kB
Clock Hızı 32MHz
Özellikler Bluetooth LE, 6 Eksen İvme Ölçer ve Jiroskop
Uzunluk 68.6 mm
Genişlik 53.4 mm
Furkan Gümüş
Furkan Gümüş
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği alanında devam ettiriyor. Uzmanlığı Robot ve Mekatronik Sistemler, Otomatik Kontrol, Mekanik Tasarım, Gömülü Sistem ve Kontrol Yazılımlarıdır.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?