Bu yazıda arabaların zararları nelerdir hakkında bilgiler vereceğiz. Arabalar dört tekeri olan ulaşım için kullanılan bir kara aracıdır. Arabalar LPG, benzin, mazot gibi fosil yakıtlarla çalışırlar. Ancak son yıllarda hibrit arabaların çıkmasıyla birlikte, fosil yakıtlarla çalışan araçların popülerliği azalmaya başlamıştır. Arabaların çok ve yaygın olması ne gibi sorunlar ortaya çıkarır?
Ses Kirliliği:
Arabaların sayısının gün geçtikçe artması sesin de artmasına sebep olmuştur. Arabaların gün boyunca hep çalışması yüzünden motor ve korna sesleri, ses kirliliğine sebep olmaktadır.
Hava Kirliliği
Gün boyunca birçok araba aktif haldedir. Bu arabalardan çıkan egzoz dumanları hava kirliliğine sebep olmaktadır. Bu durum ise bizi küresel ısınma gibi birçok sorunla karşı karşıya getirmektedir.
Savaşlar
Ne kadar hibrit araba yaygınlaşsa da insanlar fosil yakıtlarla çalışan araçları kullanmaya devam etmektedir. Fosil yakıtlı araçların kullanılması ise petrol savaşlarının çıkmasına sebep olur ve bunun sonucunda, milyonlarca masum insan hayatını kaybeder.
Akciğer Hastalıkları
Arabalardan çıkan egzoz gazlarının havaya karışmasıyla, havadaki oksijen oranı azalır. Bu durum ise çeşitli hastalıkları meydana getirir.
Trafik Kazaları
Her arabanın bir de kullananı vardır. Bu kullanıcıların bilgisiz ve bilinçsiz olması birçok trafik kazasını meydana getirir. Bu kazalar bazen küçük yaralanmalarla sonuçlansa da bazen ölümlerle sonuçlanabilir.
Kanser
Araba egzozundan çıkan dumanlar atmosferdeki ozon tabakasını deler. Bunun sonucunda zararlı ışınların içeriye girmesine sebep olur ve kanser hastalığını oluşturur.
İşsizlik: Ulaşımın ve taşımacılığın arabayla yapılması sonucunda insanlara ihtiyaç duyulmaz ve işsizlik artar.
Kronik Hastalıklar
Arabayı çok ve uzun süre kullanmak sırt, boyun gibi bölgelerimizin ağrımasına neden olur. Çok araba kullanan insanlar düzenli egzersiz yapmalıdır. Çünkü düzenli egzersiz yapmak kronik hastalıkların oluşmasını önler.
Kısacası araba kullanmanın insan sağlığına ve çevreye birçok zararı vardır.