Trafik Güvenliği: Arabada bulunması gereken malzemelerin ve konusunun yanı sıra her sürücü trafikte ölüm ya da ciddi anlamda yaralanmaları önlemek adına trafik kurallarına uyması gerekiyor. Trafik güvenliği, hız sınırı, trafik ışıkları, kavşaklar, yaya geçitleri ve kontrol sistemleri gibi trafik levhalarına dikkat etmelidir. Ayrıca araçların daha uzun süre kullanılması ve trafik güvenliğinin sağlanması adına arabaların yıllık muayeneleri yapılması ve anında meydana gelebilecek arızaların giderilmesi gerekir. Dolayısıyla aracın her bakımı zorunludur demek mümkün.
Doğru Bir Sürücü Nasıl Olmalı
Özel ya da ticari araç olsun fark etmez. Duyarlı, doğru bir sürücü veya şoför kendi can güvenliğini düşündüğü kadar karşı tarafının da güvenliğini sağlama temennisinde olmalıdır. Araç sahibi olmadan ve direksiyonun başına geçmeden önce sürücünün bilmesi gereken: araç güvenliği nasıl sağlandığını, kasko sigortasını ihmal etmemesi gerektiğini ve aracın periyodik bakımını ihmal etmemesi gerektiğini bilmesidir. Ayrıca aracın muayene ile diğer işlemleri nerede yapılır konusunda da bilgi sahibi olmalıdır.
Trafik kurallarına uygun davranmasının yanı sıra, sürücünün bilmesi gereken bir diğer hususlar; arabada muhakkak bulundurulması gereken malzemeler ve teçhizatlar ile beraber, birtakım belgelerin de aracın içerisinde bulundurmaktır. Direksiyonun başına geçmeye karar veren her sürücü ilk başta sakin ve kendinden emin olmalıdır.
Araç kullanırken, yüksek sesle müzik dinleme, telefon konuşması ve otomobilde bulunan kişiler ile sohbete dalmaması gibi başka şeylerle ilgilenmemesi gerekir. Aşırı sinyal vermekten, far ve korna kullanmaktan kaçınmalıdır.
İlk Yardım Bilgisi Arada Tekrarlanmalıdır
Ehliyet alırken ilk yardım eğitimi verilir fakat zamanla unutulabiliyor. Sağlık-ilk yardım bilgisine arada tekrar güz atılmalı, zihinde canlandırılmalıdır. Diğer araçlarda bulundurulması gerekenler:
Özel Otomobillerde Bulundurulması Gereken Belgeler
Ruhsatı, ehliyet, her yıl yenilenmesi gereken trafik sigortası, araç muayene belgesi, her yıl iki kez ödenen taşıt vergisi, aracın kaskosu gibi önemli belgelerdir.
Özel Otomobillerde Bulundurulması Gereken Malzemeler:
İlk başta ve en önemlisi ilk yardım çantasıdır. Bu önemli çantada,
- 1 adet otomatik turnike,
- Bir adet çekinti,
- İki adet büyük sargı bezi,
- Üç adet üçgen sargı bezi,
- On adet çengelli iğne,
- Bir adet paslanmaz makas,
- On adet yara bandı,
- İki adet cerrahi eldiven,
- Bir kutu gaz kompresi,
- Bir adet antiseptik solüsyon,
- Bir adet yapay solunum maskesi,
- Küçük bir adet el askısı,
- Düdük,
- Bir adet kavruk örtüsü,
- Hidrofil pamuk olması zorunludur.
Diğer Araçlarda Bulundurulması gerekenler
Diğer araç tiplerinde bulundurulması gereken malzemeler ise: Yangın Söndürücü, Takigraf, Taksimetre, Stepne, Takoz ve İç Lamba gibi malzemelerden oluşuyor.