Bu yazımda sizler için Uranüs hakkında ilginç bilgileri bir arada topladım. Dünyamız ve Uzay hakkında bilinmeyenlerin sayısı teknoloji ve günler geçtikçe azalmaktadır. Yabancı ülkelerin araştırmalar için önemli bir kaynak ayırdığı herkes tarafından bilinmektedir. Kanıtlanabilirliği açısından birçok bilgiye sahip insanoğlu ki bunlar;
1- Satürn’ün Babasıdır Diyebiliriz!
Adı, Roma tanrısı olarak mitlerde bolca ismini duyduğumuz Satürn’ün babası olan Antik Yunanlıların tanrısı Ouranos’tan gelmektedir.
2- Kendisinin de Hulahopu Vardır, Görünmez
Uranüs gezegeninin de Jüpiter ve Satürn gibi çevresinde bir halkası bulunmaktadır. Hem de tam 13 tane! Ayrıca Uranüs her ne kadar ilk keşfedilen gezegen olsa da Jüpiter’den sonra halkası olduğu keşfedilen ilk gezegendir. Tabii siyah ve çok ince oldukları için gözlemlenilmesi zor olmuştur.
3- Bizim George Var Ya, Onun Yıldızı İşte
Her ne kadar gezegen olsa da Georgium Sidüs yani, George’un Yıldızı olarak isimlendiriyoruz biz onu.
4- Kendiyle Beraber Neptün’ü de Getirmiş
Ayrıca dönüş hareketlerinin matematiksel işlemleriyle ve fizik kurallarını hesaba kattırarak Neptün’ü de keşfettirmiştir.
5- Uranyum’a İsmini Vermiştir
18. Yüzyıl sonlarında henüz yeni keşfedilmiş olan bu elemente ismini verirlerken George’un Yıldızı’ndan esinlenmişlerdir.
6- Uzak Doğu’da da Bir Anlamı Vardır
Japonya, Kore ve Çin’de Uranüs adı Göğün Kralı’ veya ‘Gökyüzündeki Kral’ anlamlarına gelmektedir. Bunun sebebi ise Yunan mitlerinde Uranüs, ‘Cennetin Tanrısı’ olarak geçiyor.
7- Okyanus Kadar Mavi Çünkü Gerçek Bir Okaynustur Kendileri
Üstünde sıvılaşmış hidrojeni ve helyum ile metanın ise karışımını taşımaktadır. Bu da kilometrelerce derinlikte bir okyanusu oluşturur. Zaten mavi renkte olmasının sebebi de budur.
8- Benim İçime Dünyalar Sığmıyor, Onunkineyse Tam 64 Tane Sığıyor!
Dünya’dan 64 kat daha büyük olduğunu varsayarsak içine 64 tane sığdırabilir diyebiliriz.
9- Gözü Seçebilene Görünür
Çıplak gözle temiz ve aydınlık havada nokta gibi görünür.