Ana SayfaEğitimElektronik Mühendisi Ne İş Yapar

Elektronik Mühendisi Ne İş Yapar

Elektronik mühendisliği olmak için üniversitelerin 4 yıllık bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Üniversiteye ise Üniversite giriş sınavlarından yeterli puanı alan kimseler girebilmektedir. Yeterli puanı alıp hazırlık hariç 4 yılı başarı ile bitiren herkes elektronik mühendisi olabilmektedir.

elektronik mühendisi ne i̇ş yapar

Elektronik Mühendisi Ne İş Yapar?

Elektronik
mühendisinin ilk görevlerinden birisi, kaynaklardan elektrik üretimi sağlamaktır. Bu kaynaklar yapay veya doğal olabilmektedir. Ayrıca ürettiği elektriğin kaynaktan tüketim merkezine kadar iletimini sağlamak da görevleri arasındadır. Bunun dışında elektronik cihazların tasarım, bakım ve güvenliği ile ilgilenmektedir. Hatta bu cihazların tasarımı ve bakımı için gerekli işgücü maliyetini de hesaplamaktadır. Gerekirse bu cihazların tanıtımı için gerekli olan reklam, afiş ve bunun gibi araçları da kullanmaktadır.

kadın elektronik mühendisi

Elektronik Mühendisinin Çalıştığı Cihazlar Nelerdir?

Elektronik mühendisi çok çeşitli cihazlarla çalışabilmektedir. Ancak bunların başında; jenaratör, osiloskop, avometre, motor, spektrum analizörleri, entegre sistemleri, bilgisayar, optik ölçüm aletleri gelmektedir.

Elektronik Mühendisi Hangi Koşullarda Çalışır?

Elektronik mühendisi ister şantiye ister büroda gerekli incelemelerini yapabilir.  Bunun yanı sıra laboratuvarlar, elektrik santralleri, elektrik üretim ve dağıtımı için uygun olan açık hava sahalarında çalışabilmektedir. Ayrıca Elektronik mühendisleri özel sektör veya kamu sektöründe de iş bulabilirler.

Elektronik Mühendisinde Olması Gereken Özellikler

Elektronik mühendisi hem fiziken hem de zihnen elektronik alana yatkın olmalı, elektriksel devreler, plan ve projeler yapabilmelidir. Analitik düşünce ve sayısal alanda yeteneğe sahip olmalıdır. Disiplinli ve kurallı çalışabilmeli, icat yapmaya yatkın olmalıdır.

İlginizi çekebilecek diğer yazımız: elektrik ve elektronik mühendisliği nedir

Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

4 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
4 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?